Новини

Служителите на Държавна агенция „Разузнаване“ се включиха в благотворителната инициатива „Българската Коледа“

Служителите на Държавна агенция „Разузнаване“ (ДАР) събраха 16 721 лв. за „Българската Коледа“ и се наредиха на трето място сред всички физически лица - дарители на кампанията.
„Българската Коледа” е благотворителна инициатива на президента на Р България, която се проведе за тринадесета поредна година под надслов „Да помогнем на децата в реанимация“.
За каузата от началото на кампанията на 01.12.2015 г. до 25.01.2016 г. са събрани дарения на стойност 2 397 920 лв.
Цел на кампанията 2015 - 2016 г. е подкрепата на децата в критично здравословно състояние, нуждаещи се от реанимация и интензивно лечение, чрез осигуряване на нова апаратура за диагностика, мониториране и лечение за университетски и областни болници в страната.
Над 28 млн. лв. са набраните средства от „Българската Коледа“ от нейното създаване досега. С  над 7  млн. лв. са подпомогнати 2929 деца с хронични и тежки заболявания. С останалите средства е закупена медицинска апаратура за 210 детски клиники в цялата страна.
Служителите на Националната разузнавателна служба, понастоящем на ДАР, участват в кампанията от 2008 г. насам, като до момента събраната от тях сума в подкрепа на благотворителната инициатива надхвърля 170 хил. лв.