Новини

Проведе се заседание на Консултативната група по противодействие на тероризма

Заседание на консултативната група по противодействие на тероризма към Съвета по сигурността при Министерския съвет (МС), създадена със заповед на министър-председателя Бойко Борисов през март 2016 г., се проведе в Министерството на вътрешните работи (МВР). Участваха представители на МВР, Държавна агенция „Разузнаване“, Държавната агенция „Национална сигурност“, Министерството на външните работи, Министерството на отбраната, Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, както и секретарят на Съвета по сигурността при МС.
 
В хода на заседанието е обсъдена ситуацията в Европа и региона на Балканите, включително и в контекста на извършения в Ница терористичен акт.
 
Участниците в консултативната група се обединиха около позицията, че към момента няма данни, които да посочват конкретна заплаха за извършване на терористичен акт на територията на България. Въпреки това, поради усложнената ситуация в Европа и в страните от Балканския регион, се запазват предприетите към момента мерки за сигурност на територията на страната. Същевременно службите за сигурност ще продължат активно да наблюдават и анализират състоянието на средата за сигурност.


Източник: сайт на Министерския съвет